Kaip naudoti ir prižiūrėti indaplovę, kad ji dirbtų puikiai?

Dažnai eksperimentuojantys bei šiaip besisukantys virtuvėje žmonės ieško būdų, kaip palengvinti darbus šioje patalpoje. Turbūt padarius apklausą apie nemaloniausią maisto gaminimo momentą didžiausia dalis apklaustųjų nesakytų, kad tai yra ilgas tešlos minkymas ar laukimas, kol mėsa išsimarinuos. Tai be abejo būtų indų plovimas. Šį procesą iš esmės pamiršti padeda buitinės technikos išradimas – indaplovė. Visgi, prietaiso naudojimas irgi turi savų taisyklių, kurių reikia laikytis.

Žinokite, ką ir kaip dėti į indaplovę

  • Prieš naudojant šį įrenginį kiekvienas žmogus turėtų įsidėmėti sąrašą medžiagų, kurių šiukštu negalima dėti į indaplovę. Prabangus krištolinis ąsotis plovimo metu gali suskilti, tokį daiktą geriau plauti kriauklėje rankomis. Taip pat į indaplovę vengtina dėti įvairiausius porcelianinius puodelius – tokias serviravimo puošmenas vertėtų saugoti, nes indaplovėje dėl aukštos temperatūros jie gali prarasti savo spalvą bei unikalų dizainą. Kalbant apie medinius gaminius, jų taip pat geriau nedėti. Gali atrodyti, kad medis yra tokia tvirta medžiaga, kad jai įtakos plovimas indaplovėje nepadarys. Deja, tačiau dauguma medinių įrankių po plovimo būna nebetinkami naudoti. Žinoma, į indaplovę geriau nedėkite ir žalvarinių indų, bendrai, keptuvių ir puodų.
  • Tvarka indaplovėje taip pat yra labai svarbi. Dedami indai turėtų būti be papildomų maisto likučių. Aišku, smulkios atliekos ir nešvarumai likti gali, kitu atveju, indaplovė prarastų savo paskirtį ir naudą. Indus bei įrankius stenkitės sudėti į atitinkamas ir jiems skirtas vietas. Lėkštės bei dubenėliai neturėtų liestis vienas su kitu, o įrankiai turėtų tilpti į indaplovėje esančias jiems skirtas dėžutes. Palaikykite sistemą – viršutinėje lentynoje kraukite palyginus švariai atrodančius indus, o apačioje sudėliokite tuos vienetus, kuriems, Jūsų nuomone, tikrai reikia stipresnio plovimo. 

Nepamirškite reguliariai valyti indaplovės

Pasiskaitę įrenginio instrukcijas tikrai turėtumėte žinoti pagrindus apie indaplovės priežiūrą. Primename, kad labai svarbus žingsnis yra filtro plovimas. Bent kartą per mėnesį turėtumėte tai padaryti tam, kad indaplovė ilgainiui nesugestų ir, apskritai, neskleistų nemalonaus kvapo. Atskira priežiūra turėtų būti skirta ir stalčiams, laikantiems indus, bei krepšeliams – per mėnesį bent kartą juos nuskalaukite vandeniu ir apvalykite. Bendrai indaplovės gerovei bei funkcionalumui palaikyti reikia retkarčiais įjungti aukščiausios temperatūros programą ir leisti įrenginiui išsivalyti be jokių indų viduje. Nepamirškite, kad tiesiausias kelias į buitinės technikos remontą Jūsų indaplovei yra specialios druskos nenaudojimas. Šioji suminkština kietą vandenį, o viso to rezultatas – idealiai išplauti indai ir bendra tvarka indaplovėje.